Bugun...
Reklam
Reklam
Önce İnsanım, Sonra Kadın, Sonra Gazeteci


Zeynep Genç Alpdoğan KUM SAATİ
 
 

Önce İnsanım,

Sonra Kadın,

Sonra Gazeteci…

 

Rahmetli babamın kulaklarıma nakış ettiği bir sözü vardır. “ Ne iş yaptığın önemli değil. Yeter ki; insanlığını kaybetmeden yap. Ve unutma Allah’ ın yarattığını korumak , en büyük sevaptır “ derdi. Nur içinde yatsın.

Nedir bu ortalıktaki yaygara. Kadınlar üzerinden siyaset, kadınlar üzerinden din tacirliği. Kadın olmak, dişi olmak, üretici olmak, ürettiğini kanıyla, sütüyle beslemek ayrıcalığını Allah kadına bağışlamıştır.

O halde nasıl bir densizlik ve gaflettir . Tanrı ile kulu arasına girmeye cüret etmek. Bununla da yetinmeyip; onun yarattığına hakaret, tecavüz, dayak ve hatta  “ töre “ adı altında canını almaya kalkmak.

Oysa ki; siz dünyaya gelmeye hazırlanırken aylarca karnında taşıdı. Kanıyla besledi. Doğdunuz. Aldığınız ilk yudum anne sütü, sihir misali doğada hastalıklardan korunmanızı sağladı. Sonraki aylar da cabası. İlk sevgiyi ondan öğrendiniz. Düştünüz canınız yandı. Anneniz dokununca geçti. Geceleri kabus görüp ağlayarak uyandınız. Sizi kollarına alıp sımsıkı sarılınca korkularınız bir çırpıda yok oluverdi.

Sonra ilk sevda, ilk aşk mektupları. Babadan gizli anneden alınan fazladan harçlık. Ee sevgiliye çiçek alınacak, pasta ısmarlanacak .

Sonra evlilik. Yuvanızı tertemiz sıcacık tutan. Sevgisinin büyüsü ile bulunduğu yeri cennete çeviren eşiniz. Sonra da belki bir kız bebeğiniz. Minicik bedeni ile yüreğinizin en güzel yerine yerleşen. Konuşmaya başlayıp ilk baba dediğinde duyduğunuz mutluluk.Yürümeye başlayıp, iş dönüşü  annesinden önce size kapıyı açtığında, kucağınıza zıplayıp yanağınıza kocaman öpücükler kondurduğunda dünyalar sizin olmaz mı?

Ve … Bir gün minik kızınız büyüdüğünde, onu evlendirirken “ elin oğlu kızımı elimden alıyor “ diye hayıflanıp içiniz “ CIZZZ “ ettiğinde geçmişe dönün.

Unutmayın  !!!

Siz de bir zamanlar bir babanın minik kızını alıp, yüreğinin “ CIZZZ “ etmesine sebep olmuştunuz…

Lütfen . Anne, Eş, Bacı, Evlat, Arkadaş ayırt etmeden kadınlarımızı koruyalım. Onlar doğanın temel taşları. Tanrının bizlere armağanı. Kadınlarımıza engel değil, destek olalım. Eğitimli ve güçlü kadınların yetiştirdiği yeni nesiller de , en az onlar kadar güçlü ve basiretli olacaklardır.

Sevgi ve Işık ile kalın..heart

 

 

 



Bu yazı 2818 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI