Bugun...
Reklam
Reklam
Lokasyon Bazlı Servisler


Serdar ŞİMŞEK
 
 

Lokasyon Bazlı Servisler

Değerli Akad okuyucuları,

Yazılarımda zaman zaman yer vermiş olduğum Lokasyon Bazlı Servislere bugün detaylı bakalım istedim.

Yaygınlaşan akıllı cihazların kullanımı ve yüksek internet hızları hayatımızı hem hızlandırıyor hem de kolaylaştırıyor.

Lokasyon bazlı servisler de önümüzdeki yılların en önemli uygulamalarından biri olacak. Örneğin otoparklar. Nerede boş bir yer var, ne zaman boşalacak ve saate göre rezervasyon sistemleri vb.. kolaylıklar artık hayatımıza girecek.

Şu an buradayım ama bana yakın arkadaşlarım var mı? En yakındaki kuaför nerede ve nasıl gidebilirim? En yakın cafeye araba ile en hızlı hangi yoldan gidebilirim? İşte tüm bu soruların cevapları parmaklarınızın ucunda olacak. Cevaplarını bulmak ise sadece saniyeler mertebesinde mümkün.

Belki bu örnekler sizi çok cezbetmemiş olabilir. Peki şuna ne dersiniz? Mantı yemek istediğimi bilen birinin size en iyi mantıyı en iyi fiyatla sunması. İlginç değil mi? Özellikle Twitter, Instagram, Swarm tarzı konum tabanlı uygulamaları da bir reklam amacı olarak kullanmak mümkün olacak. Hatta İzmirli bir firmanın bu konuda çok aşama kaydettiğini de bilmekteyim. İnovatif uygulamalara şimdiden hazır olun.

Yaşlılar ve engelliler için de artık seyahat daha kolay olacak. Nerede olduklarını, hangi otobüsün ne zaman durağa geleceğini, o an nerede olduğunu görebilecekler. Gitmek istedikleri yer bir rota olarak çizilip, nerede inip, hangi otobüse binecekleri dakikasına kadar bilinecek. Yani işin bir de sosyal ve engelsiz vatandaşlar tarafı da var.

Herkese selam ve sevgilerimle

Serdar ŞİMŞEK

Elektronik Mühendisi

 



Bu yazı 2281 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI