Bugun...
Reklam
Reklam
Gerçek Zamanlı Pazarlama Nedir?


Serdar ŞİMŞEK
 
 

Gerçek Zamanlı Pazarlama Nedir?

Değerli Akad okuyucuları,

Teknoloji ve uygulamaları hızla gelişiyor ve hayatımızda bu özellikler 4.5G ile birlikte çok daha fazla hissedilecek.

Nesnelerin interneti denilen yeni teknolojiler ile her cihaz artık hem internete bağlı olacak, hem de birbiri ile etkileşim halinde olacak. Örneğin SIM kart ile çalışan elektrik prizleri çok yakında hayatımıza girebilir.

Gerçek zamanlı pazarlamada ise anlık bilgilendirmelere sahip olacağız. Örneğin hava karlı ise size kar lastiğinde indirim var diye bir mesaj gelebilir. Ya da elektrik kesintisi olduğunda bir AVM size şarj noktasını gösteren bir bildirimde bulunabilir.

Akıllı telefonunuzun hep biten şarjı %20 olduğunda ekranınızda bir harici şarj reklamı çıkabilir ve siz de hemen satın alarak o andaki indirimden faydalanabilirsiniz.

Otomobilinizin ilk benzin ışığı yandığında bir benzin istasyonu size mesaj göndererek, 10km sonra sağda size özel %5 indirim yapıyoruz diyebilir. Hatta telefonunuz o istasyonun rotasını çizerek size nasıl gideceğini gösterebilir.

Bu tarz örnekleri çoğaltmak mümkün, artık inovatif düşünceleri hayata geçirme devri geliyor. Burada aynı zamanda çok kişiye de iş fırsatı çıkmakta. İnsanlığa faydalı olacak daha fazla uygulama elbette ki günlük hayatımızı kolaylaştıracaktır.

Herkese selam ve sevgilerimle

Serdar ŞİMŞEK

Elektronik Mühendisi

 



Bu yazı 2205 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI