Bugun...
Reklam
Reklam


KEMALPAŞA’DA E-BELEDİYE FARKI
Kemalpaşa Belediyesi’nin hizmete açtığı ‘E-Belediye’ uygulaması, yoğun ilgi gördü.

KEMALPAŞA’DA E-BELEDİYE FARKI
+ -

İNTERAKTİF UYGULAMAYA YOĞUN İLGİ

Kemalpaşa Belediyesi’nin hizmete açtığı ‘E-Belediye’ uygulaması, yoğun ilgi gördü. Bina vergisinden para cezalarına kadar birçok konuda hizmet veren interaktif uygulama, internet üzerinden ödeme yapılmasına imkan sağlıyor. Kısa sürede toplam tahsilatın yüzde 10’nu E-Belediye ile yapılırken; bu oranın önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

Kemalpaşa’daki vatandaşların teknolojik gelişmelerine uygun hizmet almasını sağlamak amacıyla harekete geçen Kemalpaşa Belediyesi, 1 Mayıs 2015 tarihi itibariyle hizmete aldığı ‘E-Belediye’ uygulamasıyla bina vergisinden para cezalarına kadar birçok ödemenin internet üzerinden yapılmasına imkan sundu.

Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uygulama ile vatandaşlar, belediyeye gelmeden işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor. Kısa sürede ilgi gören E-Belediye uygulaması sayesinde toplam tahsilatın yüzde 10’u internet üzerinden gerçekleştirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Günün teknolojik gelişmelerini, belediyecilik hizmetlerinin hemen her noktasına entegre etmek amacıyla başlattığımız çalışmalar meyvesini veriyor. Belediyemizin resmi internet sitesi olan ‘www.izmir-kemalpasa.bel.tr’ye yüklenen interaktif uygulama sayesinde, bina vergisinden harç ve para cezalarına kadar birçok ödeme rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor” diye konuştu.

601 BİN TL TAHSİL EDİLDİ

E-Belediye interaktif uygulaması sayesinde 1 Mayıs-1 Haziran 2015 tarihleri arasında toplam 601 bin TL’lik tahsilat yapıldığı bilgisini veren Başkan Uğurlu, “Aynı tarihler arasında belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne yansıyan toplam tahsilat tutarı yaklaşık 5 milyon 965 bin TL. Bu demek oluyor ki, internet üzerinden yaptığımız tahsilat bu tutarın yaklaşık yüzde 10’una karşılık geliyor. Önümüzdeki günlerde bu oranın daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bizim temel hedefimiz, vatandaşlarımızın belediyecilik hizmetlerinden olabildiğince rahat yararlanmasına sağlamak. Bunun için çalışıyoruz” dedi.




Kaynak: Kemalpaşa Belediyesi

Editör: [email protected]

Bu haber 3156 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI