Bugun...
Reklam
Reklam
Özgür ve Özgün


Zeki Buzgan
 
 

Değerli okuyucular, uzun bir süreden beri tasarladığımız Akad Haber Gazetenizi sizlere sunmak bu güne kısmet oldu.
Bilgi dağarcığımı oluşturmada kitaplar, yurtiçi ve yurtdışı seyahatler önemli oranda etkili olmakla birlikte muhtelif gazetelerden okuduğum köşe yazıları beni daha çok bilinçlendirmiştir. Bu sebeple gazetelerin dünya görüşümü ve ufkumu geliştirmede etkisi önemlidir.
Birbirinden farklı görüş ve düşüncelere sahip yazarların yazılarını okuma sonucunda farklı açılardan bakmayı ve daha objektif değerlendirmeyi öğrendim. Hala bazılarını keserek arşivlediğimi söyleyebilirim. Günümüzde çok az sayıda gazetenin özgür ve tarafsız yayın yapma irade ve cesareti gösterebildiğini üzülerek gözlemliyoruz. Bu durum okuyucuların önemli bir bölümünün görsel ve yazılı basına güvenini olumsuz etkilemektedir. Taraflı yayınlardan dolayı eksik veya yanlış bilgilendirme sebebiyle toplumun haberlere tek bir cepheden bakması sonucu kutuplaşmaya sebep olunmaktadır.
Halkı bölerek birbirinden uzaklaştıran haber ve yayınlar sosyal ve siyasi kutuplaşmayı arttırdıkça ön yargılı değerlendirme oranı yükselmektedir. Pozitif bakış ve değerlendirmenin azalmasıyla husumet ve düşmanlık tetiklenmektedir. İnsanların özel hayatına gereğinden fazla girilerek mahremiyetin ihlali ve hususi bilgilerin ifşası başarılı gazetecilik örneği olarak kamuoyuna sunulmaktadır. Yayınlanan bir haberin doğruluğunun yeterince araştırılmaması sonucunda insanların siyasi, sosyal veya ekonomik statülerine ve geleceklerine mani olunmakta, aileler ve markalaşmış kurumlara zarar verilebilmektedir. Biz ideal gazetecilik yapabileceğimizi iddia etmiyoruz ama tarafsız haber yapacağımızı, toplumu ayrıştırma yerine birleştiren, bardağın dolu tarafını gören, eleştiri yaparken alternatif öneriler sunan bir yayın politikası izleyeceğimize söz veriyoruz. Amacımız öncelikle İzmir ve Ege Bölgesi, daha sonra bütün Türkiye’ de daha müreffeh ve mutlu yaşanması için küçük de olsa bir katkı koyabilmektir. Bunun için insanları inancı, etnik kökeni, siyasi görüşü, ideolojisi ve farklı düşüncelerinden dolayı ayırmayacağız. Engellilerin hayatlarının iyileştirilmesinde, duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasında, kadının ve çocuğun istismarını ve şiddeti önlemede, yaşlılarımıza saygının ve ilginin devam ettirilmesinde rol oynamaya çalışacağız. Gençlerimizi daha çok anlamaya çalışmada, çocukların iyi duygularla donanmış sağlıklı, nitelikli ve vatandaşlık bilincine sahip, inançlı, toplumcu ve demokrasiyi içselleştirmiş bireyler haline getirilmesinde uyarıcı olmaya çalışacağız. Sokak hayvanlarının korunmasını ve sahiplenilmesini, onların da yaşamaya hakları olduğunu sık sık hatırlatacağız. Doğal hayatın korunmasını, yeşil ortamın arttırılmasını ve ağaçlandırmaya daha büyük bir hız verilmesini teşvik edeceğiz. Bütün bireylerin zorunlu giderlerini karşılayacak kadar gelire sahip olmaları için çaba sarf edeceğimizi, insanca yaşama hakkını ısrarla savunduğumuzu belirtmek isteriz. Bir kanaat oluştururken, bir yargıya varırken, adaletten ve hukuktan sapmayacağımıza, haksız ithamlarda bulunmayacağımıza söz veriyoruz. Elbette hukuku çiğneyen, görevini ihmal eden veya savsaklayan, zulmeden, hak yiyen kişi veya kuruluşları yasalar çerçevesinde afişe etme gibi bir görev ve misyonumuz olacak. Bunun yanında başarılı çalışmalarıyla insanlığın gelişmesine katkı koyanlar da sık sık okuyucularımıza duyurularak örnek gösterileceklerdir. Bu yayınlarımızda siyasi görüşü veya duruşu ne olursa olsun doğru ve faydalı fikirlerle uygulamalar onaylanacak, desteklenecektir.  
İlimizin, ülkemizin ve Dünya’nın barışa her dönemden daha çok ihtiyacı olduğunu, barışın sağlanmasında haklılığın yanında empatinin ve hoşgörünün de gerekli olduğunu şüphe, kaygı, kıskançlık, dedikodu ve düşmanlığın insan sağlığı ve toplum düzenini olumsuz etkilediğini düşünenlerdeniz. Geleneklerine bağlı ve aynı zamanda kent kültürüne sahip sanatsever bir toplum hedefliyoruz. Okumayı, çok okumayı, kişisel gelişimi, mutlaka bir meslek sahibi olunmasını, çalışkanlığı ve her manada üretici olmayı öneriyoruz. Sevginin, anlayışın, istişarenin, birlikte karar verme anlayışının hayatımızın her anına nüfuz etmesini diliyoruz.
Şimdilik haftalık çıkacak olan gazetemiz ilginiz sayesinde kısa sürede günlük yayınlanmaya başlayacaktır. Ayrıca internet gazetemiz halen yayında olup İzmir de, Türkiye de ve Dünya’da gelişen olayları ve haberleri sizlere sunacağız. 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren web televizyonumuz faaliyete geçecek, yakın zamanda ise uydu yayını gerçekleştireceğiz.
Mesleklerinde profesyonel olmalarına rağmen içtenlikle ve amatör bir ruhla Akad Haber ailesinde yer alan emektarlarımız, yazarlarımız, bilgi ve haber sağlayıcılarımız, üyelerimiz ve gönüllülerimizle birlikte büyük bir aileyiz.
Siz değerli okuyucuların ilgisi ve sahiplenmeleriyle toplumun ihtiyaçları ve beklentilerinin karşılanabilmesi için sinerji oluşturacağımıza inanıyoruz. Sevgiyle kalınız.

 



Bu yazı 3350 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI