Bugun...
Reklam
Reklam
Kablosuz Şarj Teknolojisi


Serdar ŞİMŞEK
 
 

Kablosuz Şarj Teknolojisi

Değerli Akad okuyucuları,

Hep teknoloji gelişiyor diyoruz. Buna bağlı olarak da çok fazla uygulama ve hayatımızı kolaylaştıran çözümlere her gün bir yenisi eklenmekte. Her şey güzel ama bu şarjın erkenden bitmesi problemi ne olacak? Cep telefonlarımız “akıllandığından” beri şarj süresi hızla kısaldı ve yoğun günlerimizde öğle arasında bile tekrar şarj etme durumunda kalır olduk.  Artık yedek şarj ünitesi taşıyan kişi sayısı çok fazla, şarjlı kılıflar ise çok popüler oldu. Yüklediğimiz uygulamaların arka planda devamlı çalışması, veri alış verişinde bulunması şarj süresini azaltan en önemli unsur tabi ki. Daha önce de değindiğimiz yüksek mobil hızlar ise bu uygulamalara hayat veriyor.

Çantasında şarj kablosu taşımayan yoktur sanırım. Ya da telefonunu şarjlı kılıf ile kullanarak daha büyük bir hale getirenler de hep şarj sorununun üstesinden gelmeye çalışmakta. En sonunda şirketler de buna çözüm bulmaya çok yaklaşmış gözüküyor. Kablosuz Şarj Teknolojileri çok yakında hayatımızın içinde olacak. Bu sayede hem kablo dağınıklığından, hem de çantamızda her cihaz için farklı kablo şarj aleti bulundurmaktan kurtulacağız. Nasıl mı?

Kablosuz Şarja imkân tanıyan yeni nesil platformalar ile tüm dertlerimiz bitecek gibi. Her ofiste, her kafede bir kablosuz şarj ünitesi olacak. Bunu bugünün telefon şarj aletleri gibi görebilirsiniz. Hani 1 TL ye hızlı şarj sunan makineler. Kablosuz şarj ünitelerini kafelerde kullanmak paralı olur mu şimdilik belli değil ama çok cazip olacağı muhakkak. Arkadaşınız ile restoranda oturuyorsunuz, siparişinizi veriyorsunuz ama bu arada telefonunuz çoktan şarj olmaya başladı bile.  Çünkü masalara yerleştirilen küçük yüzeyler, aslında bir şarj makinası. Hatta teknolojiyi daha ileri götürerek, çoklu şarj etme çalışmaları da başlamış. Aynı anda bir masaya koyacağınız telefon, tablet, laptop birlikte şarj oluyor. Hadi biraz daha hayallerimizi zorlayalım. Aklınıza şarj ederek kullandığınız ne varsa buna dâhil etmek mümkün. Diş fırçası, MP3 Çalar, fotoğraf makinesi ve belki arabalar bile.

Son olarak aşağıdaki linkte bulunan video yu izlemenizi öneriyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=9dPyvHoRw2s

Gelecek çok hızlı gelecek, ne dersiniz?

Herkese selam ve sevgilerimle

Serdar ŞİMŞEK

Elektronik Mühendisi

 



Bu yazı 2273 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI