Bugun...
Reklam
Reklam
Dijital Pazarlama Nedir?


Serdar ŞİMŞEK
 
 

Dijital Pazarlama Nedir?

Değerli Akad okuyucuları,

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ve değişiyor ki pazarlama sektörü de buna ayak uydurmak zorunda kaldı. Daha düne kadar kapı kapı, telefon ile yapılan pazarlama faaliyetleri kabuk değiştirmeye başladı. Google reklamları ile başlayan bu süreç, Facebook reklamları ile de devam etmekte. Çok yakında daha farklı platformlarda da pazarlama tekniklerine başvurulduğunu göreceksiniz.

Dijital Pazar o kadar büyük ki, Mobil telefonların %42’lik bir payı olduğu belirtiliyor. Yani mobil cihazlar ile birlikte bu büyük pazarda herkes yerini almak için yarışmakta. Peki, bu hayatımızı nasıl etkiyecek? Peki neden bu mobil cihazlar önemli? Haydi, bir göz atalım

Öncelikle mobil cihazlar her an aktif bir şekilde kullanımda. Sizler de takdir edersiniz ki herkes internete ve dolayısı ile de birbirine bağlı. Bu Akıllı Telefonları (SmartPhone) kullananları anlamak günümüz dünyasında çok önemli bir hal aldı. Özellikle lokasyon bazlı servisler, pazarlama için bulunmaz bir nimet. Çünkü sizin nerede olduğunuzu bilen bir telefonunuz var ve ona yönlendirilen o anda ihtiyacınızı karşılayabilecek teklifler hemen elinizin altına geliveriyor. Nerede ne indirim var hemen görebiliyorsunuz. Akıllı telefonlardan satın almanın da %34 oranında arttığı belirtilmekte. Artık aramaları çarşı pazarda değil telefonumuz ile yapmaktayız. Biraz daha ileri gidelim isterseniz. Herhangi bir ürünü ilgilenen kişiye sunmak artık olası. Örneğin siz sosyal ağların birinden ayakkabı istiyorum yazdınız. Sonrasında da bir AVM ye gittiniz. O da ne? Cebinize indirimde olan ayakkabı fiyatları geldi bile. İşte bu sosyal medya ve dijital pazarlamanın gücü olarak hep karşımıza çıkacak ve çok da normal karşılayacağımız olaylardan biri olacak. Pazarlama dijital çağa çoktan ayak uydurdu bile.

Son olarak aşağıdaki linkte bulunan videoyu izlemenizi öneriyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=l_Ei7CxXwuo

Gelecek çok hızlı gelecek, ne dersiniz?

Herkese selam ve sevgilerimle

Serdar ŞİMŞEK

Elektronik Mühendisi

 



Bu yazı 2358 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI