Bugun...
Reklam
Reklam
Akıllı Şehirler


Serdar ŞİMŞEK
 
 

Akıllı Şehirler

Değerli Akad okuyucuları,

Bilişim dünyasının hızlı ilerlemesi sadece cihaz bazlı değil, yaşamsal olarak şehirlerimizi de etkileyecek. Cihazlarla başlayan süreç, bizim yeni hayatımıza yön veriyor olacak.

Bir ev düşünün, siz geldiğinizde elektrikleri açıyor, akıllı bir ısıtma-soğutma sistemi var. Suyunu çöpünü bile ayarlayıp, tasarrufta bulunmanızı sağlıyor. Ülkemizde de belirli şehirlerin pilot olarak uygulama yapılacağı ilgili bakanlıklar tarafından açıklandı.

İşten gelirken ya da giderken en yakın ve boş otoparkı bulmanız sadece 1-2 dakikanızı alacak. Akıllı yollar ile en kısa yolu ve/veya en kısa sürede gidebileceğiniz yolu otomatik olarak ekranınızda göreceksiniz. Akıllı sayaçlar ile fatura itirazları son bulacak, online takip sistemi devreye girecek.

Akıllı otobüs, metro ve vapur güzergahları sayesinde hiç bekleme yapmadan ve hangi otobüsün nereye gideceğini ve ne zaman varacağını bileceksiniz. Sağlık bilgileriniz düzenli olarak sağlık birimlerine iletilerek size kaliteli bir yaşam olanağı sunacak. Kendi kendine enerji üreten yapılar sayesinde Enerji verimliliği sağlanacak.

Tüm bunlar sayesinde güvenlikli, yönetilebilir, çevre dostu şehirler bize kucak açacak.

Yazımı yine bir video önerisi ile son veriyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=gCuPx9shWT0

Herkese selam ve sevgilerimle

Serdar ŞİMŞEK

Elektronik Mühendisi

 



Bu yazı 2338 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI