Bugun...
Reklam
Reklam
Yanlış Zihniyet 2015!!!


Oytun NALBANTOĞLU
 
 

Yanlış Zihniyet 2015!!!

Yeni sezon öncesi tüm takımlarımız transfer çalışmalarını hızla, titizlikle sürdürüyorlar. Maddi darboğaz klasik problem olarak başköşedeki yerini alsa da trilyonlarca TL borçlanma alışkanlığı, farklı kaynak arayışları, revize edilen yönetim kurulları yoğun biçimde taraftarları ve camiaları memnun etmenin arayışı içine çoktan girmiş bulunuyorlar.
Türk Futbolu ve kemikleşmiş kangren yapı maalesef bir türlü düzelmiyor ya da düzelmesine imkân sağlanmıyor. Ortadaki pastanın maddi açıdan genel anlamıyla büyüklüğü gözleri kör etmeye devam ediyor. Günü kurtarma felsefesinde dünya liderliğini elinde bulunduran FUTBOL MANTIĞIMIZ bir transfer döneminde daha kalıcı çözümler yerine TRİBÜNLERE OYNAMAYI kendine rol biçmiş durumdadır. Şahsım adına Süper Lig ve PTT 1.Lig takımlarımızın gerek yerli gerekse yabancı oyunculara ödedikleri rakamları hayretle takip ediyorum. 3 büyükler olarak nitelendirilen, hâlbuki ki futbolumuzun tabiri caizse resmen “SERI KATILLERI” ısrarla haksız rekabeti destekleyen tutumlarından vazgeçmiyorlar. Bir futbolcuya hak ettiğinden 5 misli yüksek bir kontrat önerme stratejileri bu sene de görmeye alıştığımız normal hareketlerdenmiş gibi lanse edilmeye devam ediyor. Özellikle yabancı sayısının serbestliği gençlerimize ve geleceğimize ihanettir. Avrupa da başarı elde edebilmenin yolu Türkiye ye kaliteli yabancı getirmekten değil, Türk Gençlerini kaliteli bir Altyapı Sistemi ile Yıldıza dönüştürmekten geçmektedir. Sabır ve Sisteme endeksli Mantalite, KALICI BAŞARIYA giden tek unsurdur. Çok basit bir örnek ile 2014-2015 sezonunu oynamadan geçiren ve ödemelerini tam olarak alan Galatasaraylı Eboue’ye verilen rakam 3 Milyon EUR civarıdır, şimdi soruyorum bu durum günah değilse nedir? Bizler mi safız yoksa birileri mi çok akıllı? Neden doğruyu uygulamaktan kaçıyoruz? Neden hoşumuza gitmeyen HERŞEYE usulünü de bularak kılıf uydurmakta uzmanız? 
Bu ve bunun gibi tartışmaların çözümü şu an için mümkün görünmüyor. Kendine özgü kurallarınız yoksa kaosa açık, seviyesiz, eğitimsiz ve torpilin varlığında bir yapı egemense, yanlışa doğru demeyi alışkanlık haline getirmiş iş bilmez yöneticilerimiz söz sahibiyse ve MARKA DEĞERI kavramının önemi algılanamıyorsa GEMININ BATMASI kaçınılmaz bir gerçektir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesine sığınanlar unutmasınlar ki o yılan gün gelecek sizi de sokup zehirleyecek belki de öldürecektir. Yazık... Olan gene çocuklarımıza ve gençlerimize olacaktır.
Saygılarımla

 



Bu yazı 2289 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI