Bugun...
Reklam
Reklam
Kimi Eleştirelim?


Oytun NALBANTOĞLU
 
 

KİMİ ELEŞTİRELİM?

GÖZTEPEMİZ bu sezon İzmir de ilk kez kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı karşılaşmada güçlü Balıkesirspor ile 1-1 berabere kalarak moralleri alt üst etti. Geçen haftaki Denizlispor karşılaşmasında 70 dk. berbat bir futbol oynayan Göz-Göz, Balıkesir önünde de beklediğimiz tempodan çok uzaktı.

Maça son derece isteksiz ve iştahsız başlayan sarı kırmızılılar ilk altı dakika orta sahayı bile geçemeyerek Balıkesir'in baskısına maruz kaldı. Özellikle defansımızın solundan yüklenen rakip üst üste ataklarla Barış Giray ikilisini bunalttı. Leroy'u kitleyen, Vlemincxe 1’e 1 adam markajı uygulayan Erkan Sözeri hücum etkinliğimizi de zayıflatmayı başardı. Kimse kusura bakmasın ama bu takım hiçbir şey oynamıyor, kimin ne yaptığı belli değil. Sistemimizi, stratejimizi çözebilen varsa lütfen anlatsın. Nokta atışlar yapabilecek bir Oyun kurucumuzun olmaması da büyük zaaf. Kanatlarımıza tedbir alındı mı adeta donup kalıyoruz, şişirme toplarla doldur boşaltı çare gören bir hastalığımız nüksetmeye başladı. Hakan Barış iyi, Gosso’da ciddi bir sorun olduğu apaçık ortada, haftalardır maçlara konsantre değil sebebini merak ediyoruz. Vlemincx’in azmi gayreti her zaman takdiri hak ediyor. Sevgili Hoca’nın bu maça çift forvet çıkmasını doğru bulmuyorum, nitekim Balıkesir orta saha üstünlüğünü daha ilk düdükle ele geçirip 70-75 dakika rahat rahat topunu oynadı. Bu yapılmaması ve izin verilmemesi gereken büyük bir hataydı, inşallah tekrarlanmaz. Çift forvet oynayacaksa bu takım, kondisyon seviyemizin çok daha ileri seviyede olup prese dayalı bir oyun mantığını geliştirmemiz gerekir. Bu da şu an için pek mümkün görünmüyor.

Sonuç olarak 1 puan, yenilmekten daha karlı gibi duruyor. Yalnız eğri oturup doğruyu konuşalım Göztepe bireysel performanslar hariç, takım olgusuyla cidden kötü, etkisiz ve iyi iş çıkartamıyor. Kadro kalitemizi, skora ve oyuna yansıtamıyoruz, bunun tek sorumlusu eleştirmek için söylemiyorum, doğal olarak Metin Diyadin'dir. Çatır çatır mücadele eden eze eze top oynayan, goller atan bir Göztepe seyredebilmek umudu ile...

Saygılarımla

 



Bu yazı 2283 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI