Bugun...
Reklam
Reklam
Vefa İstasyonu


İlhan SOYTÜRK ULU ORTA
 
 

    Dost meclislerinde zaman zaman ağzını açan eskiden ahde vefa vardı, şimdi öyle bir şey göremezsin gençlik değişti, gibi sitemde bulunduklarını duymuşuzdur. İşin özüne bakılırsa bu söylemde doğruluk payı var.
    İnsani eğitim, sosyal yaşamda anne, baba, kardeş, yakın akraba ve dostlarla ilgi alaka devam etmeli mi etmemeli sorusu akla gelir. Elbette etmeli, bunlar bizi biz yapan değerlerdir. Halk arasında yapılan iyilikler kesinlikle karşılıksız bırakılmamalı. Dolayısıyla vefa, sevgi saygı, hal hatır sorma, yardımlaşma ve dayanışmanın esasıdır. Vefanın eskisi yenisi olmaz, vefa insanın içinde olan sevgide, saygıda devamlılıktır.
    Sürekli değişen teknoloji ve sosyal yaşam gibi şahsi menfaatler de değişip öne geçince sosyal hayatın temel prensipleri de bozulabiliyor, neticede sevgi, saygı, dayanışma, hal hatır sorma güven ortamı kalkıyor. İnsanlar günü kurtarmanın, günü yaşamanın derdine düşüyor.
    İnsan olmamızı gerektiren değerlerin Vefa olduğu unutulmamalı. İnsan olarak kendimizi sorguladığımızda vefanın neresinde duruyoruz, ne yapıyoruz sorusuna yanıt bulabilmeliyiz. İşimize gelmeyen için vefasız, her şey istediğimiz doğrultusunda gerçekleşiyorsa vefalı olarak adlandırırız dostlarımızı, arkadaşlarımızı. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak o vefalı insanlardan olmak istemeyiz bazen. Hep birileri bize vefa göstersin isteriz. Sanatın, siyasetin yaşamın her alanında birileri çıksın da vefa örneği sergilesin isteriz ve bu girişimden mutlu oluruz.
    Öyle ya da böyle birileri bunu düşünmüş olmalı ki akli selim vefakâr, cefakâr arkadaşlarımız Vefa İstasyonu diye bir oluşum vücuda getirmişler. Gönüllülük esasına dayanan Vefa istasyonu gönüllüler grubunun bir kaç toplantısına ben de katıldım, iyi ki katılmışım bana çok şey kazandırdı. Oğuz Tümbaş, Selçuk Oğuz, Erdoğan Baysal, Ferhat İşlek, Osman Akbaşak, Hülya Ünal, Halim yazıcı, Y. Bekir Yurdakul gibi gönüllü dostlar bir araya geldi, sosyal yaşamda, edebiyata, sanata katkı koyanlara ahde vefalarını sunmak için etkinlikler düzenlemeye ve onları onurlandırmak isteyen bir gönüllüler topluluğunu oluşturdu.
    Ne mi yapıyor bu Vefa İstasyonu? Edebiyat, sanat, sosyal yaşamda bir şekilde var olmuş, şimdi ise sağlık sorunları ya da başka nedenlerle kendini inzivaya çekmiş o güzel insanlara sevgilerini göstermek için onu ziyaret edip eski günleri yâd ediyorlar, anıları tazeliyorlar. O güzel insanla yeni anılar biriktirmek için ortamlar hazırlıyorlar. Bu istasyona dostlarımız, arkadaşlarımızla destek verelim. Unutmayalım ki bir gün bu istasyona herkesten çok ihtiyacımız olabilir.

 



Bu yazı 3346 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
YUKARI