Bugun...
Reklam
Reklam


SADECE KADINLARIN SAHNESİ
Seferihisar Belediyesi’nin artık sadece kadınlardan oluşan bir tiyatrosu var.

SADECE KADINLARIN SAHNESİ
+ -

Seferihisar Belediyesi Ürkmez Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Kadın Tiyatrosu, Sığacık Kaleiçi’nde ilk kez sahneye çıktı. Sadece amatör kadın oyunculardan kurulu ekip, performanslarıyla Kaleiçi’ni dolduranlardan tarafından dakikalarca alkışlandı.

 

Seferihisar’da devam eden 6. Tiyatro Festivali kapsamında Seferihisar Belediyesi’nin 7’den 70’e ücretsiz olarak tiyatro kursu alan kursiyerlerinin sergilediği oyunlar, her akşam Sığacık Kaleiçi’nde sergilenmeye devam ediyor.

 

Kadın tiyatrosu, eğitmen Vedat Murat Güzel tarafından yaklaşık altı aylık çalışmaların ardından ilk kez sahneye çıktı. Seferihisar Çocuk ve yetişkin tiyatrolarının ardından 11 Haziran Çarşamba akşamı sahne alan ekip, Sevilay Saral’ın yazdığı ve Seferihisar Belediyesi Tiyatro öğretmeni Vedat Murat Güzel in yönettiği “Kadın Oyunları” adlı oyunuyla izleyicilerle buluştu. Kadının toplum tarafından görmezden gelinen hakları, yapılan baskıları eleştiren oyunu sergileyen Ürkmez Kadın Tiyatro Ekibi izleyiciler tarafından beğenilerek izlendi ve uzun süre ayakta alkışlandı.

 

Oyunun ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer tarafından tiyatroculara katılım belgeleri takdim edildi.

 

Gecenin sonunda konuşan Seferihisar Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Vedat Güzel; Festivalimizin bu gecesinde de bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bugün özel bir gündü. Çünkü Ürkmez'de  yeni başladığımız tiyatro çalışmalarında yetişkinlerle kadın tiyatrosu yapmaya karar verdik ve kadın oyunları ile kadının toplumdaki yerini sorgulamak, biraz gülmek, biraz düşünmek için kadın tiyatrosu yapmaya karar verdik. Bugün ilk defa sahne alışımızdır, bizim için çok özel bir gündü.  Kadın tiyatromuz 6 aylık bir çalışmanın sonucudur. Oyuncularıma teşekkür ediyorum.  Seferihisar'ın her yerinde çok güzel gelişmeler oluyor. Sanat dalında her yerde çiçekler açıyor. Bunlardan biri de tiyatro. Bizim burada yaptığımız çalışmalar sonrasında bir kuşak çok farklı büyüdü. Bizim 6 yaşından 78 yaşına kadar tiyatro oyuncumuz var ve ben hepinizi bu çalışmalara katılmaya davet ediyorum. Ve buradan sanatçı kişiliği, öngörüsü ile Seferihisar’ı dünya kenti yapan, bizden desteğini esirgemeyen ve bizim burada olmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum.

Tiyatro Festivali’nde,  13 Haziran 2015 Cumartesi saat 21:00'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi M. Ümit Görgülü yönetiminde "Efeler" adlı tiyatro oyununu ve Narlıdere Belediyesi Tiyatro Ekibi Vedat Murat Güzel yönetiminde Yedi Kocalı Hürmüz tiyatro oyunu 14 Haziran 2015 Pazar günü Saat 21.00’de Sığacık Kaleiçi’nde sahnelenecek.   

 



Kaynak: Seferihisar Belediyesi

Editör: [email protected]

Bu haber 1883 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI