Bugun...
Reklam
Reklam


MENEMEN’DE BİRLİKTELİĞİN ADI “SOKAK İFTARLARI”
İlçemizde birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırmak adına gelenekselleştirdiğimiz sokak iftarlarımıza, bu yıl da her gün bir başka mahallemizde devam edeceğiz

MENEMEN’DE BİRLİKTELİĞİN ADI “SOKAK İFTARLARI”
+ -

MENEMEN’DE BİRLİKTELİĞİN ADI “SOKAK İFTARLARI”

 Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bu yıl da sokak iftarları düzenleyeceklerini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "İlçemizde birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırmak adına gelenekselleştirdiğimiz sokak iftarlarımıza, bu yıl da her gün bir başka mahallemizde devam edeceğiz” dedi.

 Her gün ayrı bir mahallede iftar

2006 yılından bugüne aralıksız sürdürülen sokak iftarlarına Menemenlilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve geçtiğimiz yıl 50 bin kadar hemşehrisiyle iftar sofrasında buluştuğunu hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Ramazan ayının her yıl Menemen'de daha büyük bir coşkuyla yaşandığına dikkat çekerek; “Bu yıl da ilk olarak Ramazan ayının ikinci gününde; Menemen İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri, Muhtarlarımız ve ilçemizdeki işadamları ile iftar sofrasında bir araya geleceğiz. Daha sonra sokak iftarlarımızı gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallemizde sokak iftarları kurulacak. Menemen Belediyesi aşçıları tarafından hazırlanan Türk mutfağının seçkin yemekleri, iftar sofralarımıza katılan vatandaşlarımıza sunulacak. Vatandaşlarımız bir taraftan masalarına kadar getirilen leziz yemeklerle oruçlarını açarken, unutulmaya yüz tutmuş ramazan eğlenceleriyle gönüllerince eğlenecek” dedi.

9 Senedir süren gelenek

Her iftar sofrasında ve Ramazan ayı süresince Cumhuriyet Meydanında meddah, gölge oyunu, Aşuk ile Maşuk, illüzyon, Hacivat ve Karagöz gösterilerinin gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Şahin; “İlçemizde birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırmak adına 2006 yılından bugüne aralıksız sürdürdüğümüz iftar sofralarımız; genç-yaşlı, kadın-erkek demeden toplumun her kesimden yoğun katılım görüyor. Geçtiğimiz yıl 50 bine yakın vatandaşımızı ağırladığımız iftar sofralarımızın bu yıl da büyük ilgi göreceğine inanıyorum”dedi.

Başkan Şahin “Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız”

İftar sofralarının tüm maliyetinin Menemen Belediyesi tarafından karşılandığını ve Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarda da bulunduklarını açıklayan Başkan Tahir Şahin; “İhtiyaç sahibi ailelere yıl içerisinde sunduğumuz erzak yardımlarına Ramazan ayı içerisinde etkili bir şekilde devam edilecek. Ramazan ayının tüm güzelliği ile ilçemizde yaşatılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız” diye konuştu.




Kaynak: Menemen Belediyesi

Editör: [email protected]

Bu haber 1240 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI