Bugun...
Reklam
Reklam


Konak Motosiklet Muayene İstasyonu
Konak Motosiklet Muayene İstasyonu artık egzoz gazı emisyon ölçümü de yapıyor

Konak Motosiklet Muayene İstasyonu
+ -

Konak Motosiklet Muayene İstasyonu
artık egzoz gazı emisyon ölçümü de yapıyor

 

Egzoz gazı emisyon ölçümleri TÜVTÜRK’ün İzmir’deki 8 sabit ve 1 gezici  araç muayene istasyonunun yanı sıra artık Konak Motosiklet Muayene İstasyonu’nda da yaptırılabilecek 

Ülkemizde otomobiller  için ilk 3 yıl sonunda ve devamında iki yılda bir, ticari araçlar ve diğer tüm araçlar içinse her yıl yaptırılması kanuni bir zorunluluk olan egzoz gazı emisyon ölçümü, araç muayenesi için de bir zorunluluk… Araç muayenesi sürecinde, egzoz gazı emisyon ölçümünün bulunmaması ‘Ağır Kusur” kapsamında değerlendiriliyor ve egzoz gazı emisyon ölçümü olmayan araçlar muayeneden kalıyor. İlgili kanunlara göre traktörler, motosikletler, 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu araçlar, hibrit, elektrikli ve hidrojen yakıtlı araçlar bu ölçümden muaf tutuluyor.

Araç sahipleri bugüne kadar bu ölçümü, İzmir’de bulunan 8 sabit ve 1 gezici TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda yaptırabiliyordu. TÜVTÜRK’ün egzoz gazı emisyon ölçümü hizmeti verdiği noktalara, Konak’ta bulunan motosiklet muayene istasyonu da katıldı. Bugüne kadar sadece motosikletlere hizmet veren Konak Motosiklet Muayene İstasyonu, artık tüm araç cinslerine egzoz gazı emisyon ölçümü hizmeti de vermeye başladı.

“Egzoz gazı emisyon ölçümünü uzman noktalarda yaptırın”

TÜVTÜRK yetkilileri bu konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, araç sahiplerini egzoz gazı emisyon ölçümünün uzman noktalarda yaptırılması konusunda uyarıda bulundu. Bu ölçümün, uzman olmayan kişiler tarafından ve teknik yeterliliği olmayan cihazlarla yapılmasının söz konusu olabileceğine dikkat çeken TÜVTÜRK yetkilileri, birçok araç sahibi için kolaylık olarak görülen bu uygulamaların ileride, para cezası, araç arızası gibi büyük sorunlara neden olabileceğine de dikkat çekti.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan /[email protected]

Bu haber 2701 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI