Bugun...
Reklam
Reklam


İZMİR: OCAK 2016'da olup bitenler...
Hacer ÖZMAKAS ve Yavuz ÖZMAKAS'ın katkılarıyla Ocak 2016'da İzmir'de olup bitenler...

İZMİR: OCAK 2016'da olup bitenler...
+ -

İZMİR: OCAK 2016 olup bitenler...

Hacer ÖZMAKAS ve Yavuz ÖZMAKAS'ın katkılarıyla Ocak 2016'da İzmir'de olup bitenler...

1 Ocak 2016: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 9.suna, Göztepeli efsane oyuncu Gürsel Aksel’in adı doğum gününde verildi.

2 Ocak 2016: Manisa’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, İzmir’de toprağa verildi.

3 Ocak 2016: Gediz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Solmaz ve doktora öğrencisi Yunus Kaynar’ın kombi gibi ısı kazanlarının elektrik kesintileri sırasında devre dışı kalmalarını nedeniyle yaşanan sorunlara karşı bu tür durumlarda ısı kazanların kendi elektriklerini üretebilecekleri bir sistem geliştirdikleri haberi basında yer aldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu sistemin dünyada tek olduğunu ve patentinin alındığını açıkladı.

5 Ocak 2016: İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Göztepe Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda ödüle ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, gerçekleştirilen ödül töreni ile İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sergi Salonu’nda sergilenmeye başladı.

6 Ocak 2016: İzmirli Rumlar, 94 yıl aradan sonra ilk kez İzmir Körfezi’nde “Fota Yortusu Deniz Haç Atma Töreni” gerçekleştirdiler. (Fota Yortusu, 94 yıldır yıldır yalnızca kiliselerde kutlanıyordu; denize haç atma bölümü yapılmıyordu.)

7 Ocak 2016: Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğünün düzenlediği Börklüce Mustafa Heykeli ve Alanı Tasarım Yarışması sonuçlandı. Yarışmada, 3 Başarı Ödülü, 5 Mansiyon Ödülü ve 5 Satın alma Ödülüne layık görülen 13 proje Yrd. Doç. Gökçen Ergür, Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, Doç. Arzu Atıl, Eşber Karayalçın, Metin Kılıç, Yrd. Doç Dr. Koray Velibeyoğlu, Cumhur Yalım Erçetin'den oluşan jüri tarafından belirlendi.

8 Ocak 2016: İzmir Bornova’da Evka 3-Fahrettin Altay seferini yapan METRO treni saat 07.47’de Bornova Bölge İstasyonu’na geldiği sırada hattın yanındaki lojistik firmasına ait park alanında çalışan vincin taşıdığı konteynerlerden biri koruyucu duvarı ve tel örgüleri yıkarak rayların üzerine düştü. Trenin çekicisi olan ve içinde 30 yolcu bulunan ilk vagonun konteynere çarparak yan yatması sonucu on kişi yaralandı.

8 Ocak 2016: Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4. kez düzenlenen “Basın Özgürlüğü Ödülü”, Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’a verildi. Ödülü götüren İzmir heyeti cezaevi önünde “umut nöbeti” tuttu. (10 Ekim’de yapılacak olan ödül töreni, aynı gün Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü”ne ertelenmişti. Ancak Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül ile birlikte tutuklanınca ödül töreni gerçekleştirilememişti.)

9 Ocak 2016: Adnan Kahveci Kavşağı törenle açıldı.

10 Ocak 2016: İzmir’de Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Hentbol takımı, deplasmanda karşılaştığı Çek Cumhuriyeti’nden DHC SokolPoruba’ya 28-22 yenildi.

10 Ocak 2016: İzmir Kültürpark Tenis Kulübü’nün genel kurulu yapıldı. Başkanlığa ilk kadın aday Server Uyaroğlu seçildi. 340 üyenin oy kullandığı seçimlerde Server Uyaroğlu 172 oy alarak kulübün yeni yönetimini oluşturdu.

12 Ocak 2016: Konak Belediyesi tarafından gazeteci Süleyman Alasya anısına Alsancak’ta düzenlenen parkın açılış töreni yapıldı.

12 Ocak 2016: Urla Belediyesi ve Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Töreni Urla’da gerçekleştirildi.

13 Ocak 2016: "Börklüce Mustafa Heykeli ve Alanı Tasarım Yarışması"nda ödül almaya hak kazanan projeler ile ilgili sergi Kültürpark 1 No'luHol'de açıldı.

13 Ocak 2016: Konak Belediyesi tarafından yaptırılan Nazime Sacide Akarcalı Mersinli Semt Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

14 Ocak 2016: “Rüştü Asyalı ve Üç Anadolu” tarafından sunulan Zeynep Göknur Yıldız ile Ziya Özsökmenler’in konuk sanatçı olarak katıldıkları “İyi ki Doğdun Nazım” başlıklı şiir ve müzik dinletisi, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

14 Ocak 2016: Altınordu Futbol Meslek Okulu İzmir’in Torbalı ilçesinde hizmete girdi.

16 Ocak 2016: Kadınlar Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Challenge Kupası 4. turunda Çek Cumhuriyeti'nden DHC SokolPoruba ile mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, rakibini 23-17 yenerek çeyrek finale yükseldi.

18 Ocak 2016: Jüri üyeliklerini Yrd. Doç. Gökçen Ergür (DEÜ GSF, Heykel Bölüm Başkanı),

(Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Heykel Bölüm Başkanı), Doç. Arzu Atıl (DEÜ GSF Heykel Bölümü Öğretim Üyesi), Eşber Karayalçın (Heykeltıraş), Metin Kılıç (Mimar), Yrd. Doç Dr. Koray Velibeyoğlu(İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı) ve Cumhur Yalım Erçetin’in (Karaburun Belediyesi Fen İşleri Müdürü, Şehir Plancısı) yaptığı "Börklüce Mustafa Heykeli ve Alanı Tasarım Yarışması"nda dereceye giren 13 projenin sahibi olan sanatçıların ödülleri Kültürpark 1 No'luHol'de düzenlenen törenle verildi.

18 Ocak 2016: Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye, ABD, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Ukrayna, Yunanistan, Norveç ve Romanya’nın U16 milli takımlarının katıldığı Mercedes Benz Ege Kupası İzmir’de başladı.

19 Ocak 2016: İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Göztepe Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda ödüle ve sergilenmeye değer görülen fotoğrafların İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sergi salonunda gerçekleştirilen sergi si sona erdi.

22 Ocak 2016: Karşıyaka Belediyesi tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda bir panel düzenlendi. Eski kültür bakanı Fikri Sağlar, gazeteci Işık Kansu, yazar Eren Aysan ve Şengül Hablemitoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yaptı.

23 Ocak 2016: İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) olağan genel kurulu sonrasında Hasan Küçükkurt yeniden başkan seçildi.

23 Ocak 2016: Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nin (ASDD) olağanüstü genel kurulu sonrasında Aybars Akoğlu başkan seçildi.

23 Ocak 2016: Türkiye Voleybol Federasyonu’nun yeni uygulamaya koyduğu “Gelişim Kampı” projesi için Arkasspor’un yıldız ve küçükler kategorisinde on sporcusunun antrenörleriyle birlikte 24 Ocak-5 Şubat 2016 tarihleri arasında Sinop’ta yapılacak kampa davet edildikleri açıklandı.

24 Ocak 2016: Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 17. Mercedes Benz Ege Kupası'nı Türk milli takımı kazandı.

25 Ocak 2016: Altay'ın 102'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri'ne yaptırılan Atatürk büstünün açılışı gerçekleşti. Kulüp Başkanı Cihangir Marmara, açılış kurdelesini Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Atatürk'e olan benzerliğiyle tanınan oyuncu Göksel Kaya ile birlikte kesti.

25 Ocak 2016: Attila İlhan’ın şiirinden 1981 yılında bestelediği ve eşi Nur Yoldaş’ın seslendirdiği “Sultan-ı Yegâh” 45’liğiyle Türk pop müziğinde çığır açan Ergüder Yoldaş İzmir’de yaşamını yitirdi.

27 Ocak 2016: İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Söyleşileri etkinliklerinden olan “O’nun İzmir’i”, Ahmet Gürel’in sunumuyla APİKAM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

30 Ocak 2016: İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak ve onların kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen “Tatilde Tiyatro Keyfi” gösterimlerinin ilki, Çiğli Kültür Merkezi’nde İlker Kılıçer’in pandomim ve beden kukla gösterisi ile başladı.

 




Kaynak: Akad Haber Gazetesi

Editör: [email protected]

Bu haber 3240 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI