Bugun...
Reklam
Reklam


İzmir’den Tarihe Not Düştük: Kasım 2015
Hacer ÖZMAKAS ve Yavuz ÖZMAKAS’ın katkılarıyla İzmir'de Kasım 2015'de olup bitenler...

İzmir’den Tarihe Not Düştük: Kasım 2015
+ -

İzmir’den Tarihe Not Düştük!

İZMİR: KASIM 2015

Hacer ÖZMAKAS ve Yavuz ÖZMAKAS’ın katkılarıyla…

1 Kasım 2015: Pisti yenilenen İzmir Şirinyer Hipodromu’nda kış sezonu yarışları başladı.

1 Kasım 2015: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğiyle hayata geçirilen Wizmir-NET projesinin ikinci ayağı olan, görme ve işitme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen, kamu kurumları arasında “Engellilere yönelik ilk kapalı alan yönlendirme sistemi” hizmete geçti.

1 Kasım 2015: Genel seçim yapıldı. 6 Haziran’da seçilip bu seçimde görevlendirilmeyen milletvekilleri (AKP İzmir Milletvekili Cemil ŞEBOY gibi) “Meclis’te en kısa süreli görev yapan milletvekili” olarak tarihe geçtiler.

4 Kasım 2015: İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “3. Uluslararası Heykel Çalıştayı” sona erdi. İlk çalıştayda ahşap, ikincide mermer malzeme kullanan sanatçılar, bu çalıştayda eserleri için bronz malzeme kullandılar. Kil çalışması bittikten sonra eserler kalıba alınarak içine polyester uygulaması yapıldı ve daha sonra döküm yapılarak bronz heykele dönüştürüldü.

4 Kasım 2015: Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, ARKAS Sanat Merkezi ve İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Geçmişten Günümüze İzmir, Beşeri ve Kültürel Etkileşimler. Doğu ve Batı Arasındaki İzmir: Smyrna’nın Kuruluşundan Çağdaş Bir Metropole” konulu sempozyum, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başladı.

5 Kasım 2015: Konak Belediyesi tarafından düzenlenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Uruguay’ın eski devlet Başkanı Jose Mujıca ve Uruguay CNT ve PIT Sendika Federasyonu Başkanı Fernando Mario Gambera Orta’nın da katıldığı “Emek, Demokrasi ve Barış” başlıklı söyleşi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

5 Kasım 2015: Gençiz Fuarcılık tarafından düzenlenen “Foodex 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı” açıldı.

5 Kasım 2015: “21. Yapı Fuarı/Turkeybuild IZMIR Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri” açıldı.

5 Kasım 2015: Mimarlar Odası, çeşitli üniversite, sivil toplum kuruluşu ve Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddet” temalı Kadın Çalıştayı etkinlikleri Alsancak’taki Mimarlar Odası İzmir Şubesi binasında başladı.

6 Kasım 2015: Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, ARKAS Sanat Merkezi ve İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Geçmişten Günümüze İzmir, Beşeri ve Kültürel Etkileşimler. Doğu ve Batı Arasındaki İzmir: Smyrna’nın Kuruluşundan Çağdaş Bir Metropole” konulu sempozyum sona erdi.

6 Kasım 2015: Mimarlar Odası, çeşitli üniversite, sivil toplum kuruluşu ve Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadın Çalıştayı” sona erdi. İlk gün “Şiddetin Tanımı ve Türleri”, “Toplumsal Cinsiyet Rolleri” ve “Kadına Şiddeti Önleyici Çalışmalar” başlıklarıyla üç farklı oturum düzenlendi. İkinci gün ise çeşitli konularda eş zamanlı beş atölye çalışması yapıldı.

6 Kasım 2015: Üç yıl önce İzmir’de kurulan Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) tarafından düzenlenen “Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi” başladı.

6 Kasım 2015: Üç yıl önce İzmir’de kurulan Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) tarafından düzenlenen “Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi” sona erdi.

8 Kasım 2015: Gençiz Fuarcılık tarafından düzenlenen “Foodex 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı” sona erdi.

8 Kasım 2015: “21. Yapı Fuarı/Turkeybuild IZMIR Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri” sona erdi.

8 Kasım 2015: Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet SEPİL’in girişimleri sonucunda 966 gün aradan sonra ilk kez iki takım taraftarına kontenjan uygulamasının yapılmadığı Karşıyaka-Göztepe derbisi, Karşıyaka futbol takımının (Engin Baytar’ın 89. dakikada attığı golle) 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

8 Kasım 2015: Karşıyaka Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümü öncesinde düzenlenen “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”, Anayasa Meydanı ile Zübeyde Hanım Anıt Mezarı arasında gerçekleştirildi.

9 Kasım 2015: Meme kanseriyle mücadele etmiş, eden ya da etmeye aday kadınların yaşam konforunu artırmak üzere Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul öncülüğünde geliştirilen Umut Evleri projesi kapsamında düzenlenen ilk “Umut Evi”nin Balçova’da eski sağlık ocağı binasında açılacağı haberi basında yer aldı.

10 Kasım 2015: İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Ata’ya Saygı Koşusu”, Alsancak Limanı ile Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleştirildi.

11 Kasım 2015: Ceza İnfaz Kurumları İş Yurtları Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki açık cezaevlerinde hükümlülerin yaptığı giyim eşyaları, el sanatları ve gıda ürünleri, sosyal etkinlik çerçevesinde, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda satışa sunulmaya başladı.

14 Kasım 2015: İzmir Karşıyaka-Mavişehir’de 200 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen MaviBahçe Alışveriş Merkezi hizmete açıldı. Favori Kuyumculuk tarafından yapılan alışveriş merkezi, toplam 60 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. AVM’de 4 kat üzerinde 200’den fazla mağaza, 2 bin araçlık otopark, 47 restoran ve kafe, 2 bin kişi oturma kapasiteli yeme-içme alanı, çocuk katı ve eğlence alanları ile IMAX teknolojisini İzmirlilerle ilk kez buluşturacak olan 11 salonlu sinema yer alıyor. MaviBahçe’nin yatırımcılığını Favori Kuyumculuk tarafından kurulan Opera Gayrimenkul, yönetimini ise ECE Türkiye üstleniyor

15 Kasım 2015: “16. Seferihisar Mandalina Şenliği” yapıldı. Şenlikte en iyi mandalina yetiştiricisi, mandalina kral ve kraliçesi seçilirken en iyi mandalinalı yiyecek yarışması ile en iyi mandalinalı hediyelik eşya tasarım yarışması düzenlendi. Ayrıca en yavaş bisiklet sürme gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

17 Kasım 2015: 16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Fransız Kültür Merkezi'nde yapılan törenle başladı.

18 Kasım 2015: Ceza İnfaz Kurumları İş Yurtları Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki açık cezaevlerinde hükümlülerin yaptığı giyim eşyaları, el sanatları ve gıda ürünlerinin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda satışa sunulma etkinliği sona erdi.

19 Kasım 2015: İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Ulusal Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Konusu serbest olarak belirlenen Ulusal Karikatür Yarışması’na 235 çizer 454 eserle katıldı. Birinciliği Mehmet Kahraman, ikinciliği Serdar GÜNBİLEN, üçüncülüğü Bayram Bağcı elde etti. Mehmet Saim Bilge, Kaan Saatçi ve Oğuz Gürel eserleriyle mansiyona layık görülürken Şamil Benar, Kerem Yörük ve Melek Sain 18 yaş altı özel ödüllerinin sahibi oldu.

22 Kasım 2015: 16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali sona erdi. Film gösterimleri Alsancak Türkân Saylan Kültür Merkezi, Ege Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi'nde yapıldı.

22 Kasım 2015: Grekoromen Güreş Süper Lig'in 5'inci haftasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Afetevleri Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada sonunda Kayseri Şekerspor güreş takımı, İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 8-1 mağlup etti. 8 sıklette yarışan Kayseri Şekerspor'un 66 kiloda sporcusu olmadığı için İzmir Büyükşehir Belediyespor'da Mehmet Kale müsabakada galip sayıldı.  

23 Kasım 2015: İzmir’de yaşayan ve teniste “senyör” olarak adlandırılan grupta yarışan Erol Demir’in 11’i klasman, 2’si uluslararası turnuva olmak üzere Türk Tenis Federasyonu tarafından ölçü alınan 14 turnuvada alınabilecek maksimum puanı aldığı ve 45. hafta itibariyle bu rekoru ilk kez kıran senyör oyuncu olduğu haberi basında yer aldı.

24 Kasım 2015: Urla’da bir ay önce vefat eden beden eğitimi öğretmeni İlker Taner Günkızıl anısına Yelaltı Mahallesi Urla İtfaiye Grubu’nun karşısında bir park açıldı.

25 Kasım 2015: Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Ayşe Necla Karadavut’un katkılarıyla Karşıyaka Dedebaşı mevkiinde inşa edilecek olan Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ve çok amaçlı spor salonunun temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

26 Kasım 2015: Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren yıldızlar güreş takımı, Buca Afetevleri Spor Salonu’nda düzenlenen İzmir Cumhuriyet Kupası’nda şampiyon oldu. 7 takımın 60 sporcu ile yarıştığı şampiyonaya Bayraklı Belediyesi Güreş Takımı 11 sporcu ile katıldı.

26 Kasım 2015: Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin Ekonomik ve Sosyal Tarihi Uluslararası Sempozyumu” başladı.

26 Kasım 2015: Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği tarafından “Rekabetçi Yönetimle Geleceği Yakalamak” başlığıyla düzenlenen “Yönetim Danışmanlığı Zirvesi” Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

27 Kasım 2015: Kavuklar Gayrimenkul Yatırım tarafından yaptırılan, Avrupa ve Ortadoğu’nun üzeri açılıp kapanabilen ilk alışveriş ve yaşam merkezi unvanlı Point Bornova hizmete açıldı.

28 Kasım 2015: Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin Ekonomik ve Sosyal Tarihi Uluslararası Sempozyumu” sona erdi.

30 Kasım 201: İzmir’de 16. Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Konferansı yapıldı. Konferansa katılan ülkeler 25 Eylül-1 Ekim 2016 arasında düzenlenecek olan 12. Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası’na İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapmasına karar verdiler. Türkiye ile Ukrayna’nın yarıştığı oylamada İzmir, 20 ülkeden 19’unun oyunu aldı.

 

 

 




Kaynak: Akad Haber Gazetesi

Editör: [email protected]

Bu haber 3533 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI