ABDÜLHAMİD HAN’IN SİYASETİ TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİNDE YENİ BİLGİLERLE TARTIŞILDI

ABDÜLHAMİD HAN’IN SİYASETİ TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİNDE YENİ BİLGİLERLE TARTIŞILDI


Türkiye Yazarlar Birliği’nin her Cumartesi günü saat 14.00’da bilim adamları, edebiyatçılar ve toplumun kanaat önderleriyle yaptığı sunum ve etkinliklere bu hafta bir yenisi daha eklendi. Yazarlar Birliği, İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı, Akad Haber Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi, araştırmacı yazar Zeki Buzgan, Abdülhamid Han döneminde yaşanan olayları iki yüz yıl öncesinden ele alarak sundu.

Sunumunda yabancı devlet adamlarının görüşleri ile gizli yazışmalara da yer veren yazar, Abdülhamid Han’a atfedilen “Kızıl Sultan” veya “Ferasetli Sultan” yakıştırmalarını da analiz ederek, sebeplerini ve bu yakıştırmaların ne derece haklı veya haksız olduğunu gözler önüne serdi.

Abdülhamid Han’ın büyük bir siyaset ve devlet adamı olduğunu belirten Zeki Buzgan, uluslararası dengelerin korunmasına rağmen en büyük hasım konumundaki İngiltere ile husumet ilişkileri yerine birlikte hareketin gerçekleştirilmesi halinde, bugün belki Orta Doğu petrollerinin tamamının bu ülkeyle birlikte işletilme ihtimali olduğunu ifade etti.

Kalabalık bir katılımın gerçekleştiği sunuma Yazarlar Birliği üyeleriyle birlikte çok sayıda bürokrat ve aydın insanın da katıldığı görüldü. Yazarlar Birliği Başkanı Abbas Levent Ertekin, konuyla ilgili destekleyici yorumlar yaptı. Eski başkan Mahir Adıbeş her zamanki gibi birlik beraberlik ve sevgi mesajları verdi. Etkinlik sorulan soruların cevaplanması, katkı sunan katılımcıların yorumları ve Zeki Buzgan’a takdim edilen katılım belgesiyle sona erdi.


Tarih: 20.11.2018 11:34