Bugun...
Reklam
Reklam


GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ ’’EN GÜZEL BAHÇESİ 2015’’ YARIŞMASI
Bahçe yarışması şartnamesi

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ ’’EN GÜZEL BAHÇESİ 2015’’ YARIŞMASI
+ -

Bahçe yarışması şartnamesi

GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ ’’EN GÜZEL BAHÇESİ 2015’’ YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Düzenleyen Kuruma İlişkin Bilgiler Yarışma Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenmektedir. Adı Güzelbahçe Belediyesi Başkanlığı Adresi Güzelbahçe / İzmir Telefon Numarası 0 232 234 20 20 Faks Numarası 0 232 234 20 01 Elektronik Posta Adresi [email protected] Web Adresi www.guzelbahce.bel.tr Raportörler Haslet AKILLIOĞLU Yarışma Yeri İlçe ikametle

2. Yarışmanın Tanımı Güzelbahçe ilçesinde ilçenin adına yakışır ölçüde bahçelerin oluşturulmasını teşvik amacıyla Güzelbahçe Belediyesi tarafından, Peyzaj Mimarları Odası katkıları ile belirlenen kriterler ışığında katılımcıların bahçelerinin değerlendirilerek en güzel bahçelerin seçimin yapılarak ödüllendirilmesini kapsayan yarışmadır.

 3. Yarışmanın Amacı ve Konusu Yarışmanın amacı Güzelbahçe ilçesi sınırlarında bulunan ev bahçelerinin rekabet ortamında değerlendirilerek kalite ve çeşitlilik konusunda daha üst seviyedeki bahçelerin oluşturulması konusunda teşvik edici bir etki yaratılmasıdır. Doğa sevgisi ile bütünleşen beton görüntüsünden çok uzak yeşil bir yaşam alanında hayat sürmek herkesin hayalidir. Bahçelerin, genel görünüşleri, maksimum faydalanma durumu, bitki/mekan uygunluğu, bitki çeşitliliği, kullanılan aksesuarların durumu, bitkilerin sağlık durumları, budama ve şekil verilmiş bitkilerin durumları ile bahçenin sulama sistemlerinin değerlendirilmesi adı altındaki ana kriterlerinden oluşan, Güzelbahçe Belediyesi’nden 3 kişi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’ndan 2 kişi jüri üyesinin bulanacağı bir komisyon tarafından bir değerlendirme yapılarak Toplu Konut Bahçesi, Ev Bahçesi, Balkon ve teras sınıflarında ilk üçe girenlere ödülleri daha sonra belirlenecek bir tarihte sahiplerine verilecektir.

 4. Yarışma Türü ve Şekli Yarışma Güzelbahçe sınırları içerisinde bulunan her konut için açıktır. Bu kapsamda yarışma yerel ölçekte yerinde inceleme yoluyla yapılacak jüri değerlendirmesi ile yapılacak, Kazanan bahçelerde (ev bahçesi-toplu konut bahçesi ve balkon) birincilerine 1 sene süreyle kalacak olan ‘’Yeşil Flama’’ ve çeşitli ödüllerin verileceği bir yarışmadır. Yarışmaya her etapta en az 5 katılım şartı ile değerlendirme yapılır.

 5. Yarışma Dokümanının Temini Katılımcılar Güzelbahçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yarışma şartnamesini ve başvuru formunu temin edebileceklerdir.

 6. Yarışmacılara Verilecek Dokümanlar · Yarışma şartnamesi · Ek 1: Katılım Başvuru Formu · Ek 2: Değerlendirme Tablosu

7. Yarışmaya Katılım Esasları · Yarışmaya profesyonel olarak bahçecilik veya peyzaj mimarlığı hizmeti sunan kişiler veya firmalar yarışmaya katılamazlar. · Yarışmaya aday olan bahçeler 25-26 Haziran 2015 tarihleri arasında katılımcıya bildirilecek bir saatte jüri tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Mekânlar yarışmanın bitimine kadar hiçbir şekilde bozulmayacak, değişiklik yapılmayacaktır.

 8. Jüri Üyeleri ve Raportör 8,1. Asil Jüri Üyeleri 8,2. Güzelbahçe Belediyesi adına, *Peyzaj Mimarı Fen İşleri Müdürü Ziya HAZEREL *Peyzaj Mimarı Melih ÖZDURAN *Yüksek Ziraat Mühendisi Şebnem KARAMAN TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi adına, * 8,3.Yedek Jüri Üyeleri *Mimar Özge GÜMÜŞ Güzelbahçe Belediyesi *İnş. Müh. Eray METE Güzelbahçe Belediyesi TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi adına, * 8,4.Raportör *Ziraat Mühendisi Haslet AKILLIOĞLU Güzelbahçe Belediyesi.

 9. Yarışma Ödülleri, Yarışmada yapılacak değerlendirmeler sonucunda; 3 kategoride derece alan EN GÜZEL BAHÇE; 1.'LİK 750,00-TL. ve yeşil flama 2.'LİK 500,00-TL. 3.'LÜK 250,00-TL. ödülleri verilecektir. EN GÜZEL BALKON; 1.'LİK 500,00-TL. Ve yeşil flama 2.'LİK 350,00-TL. 3.'LÜK 200,00-TL. ödülleri verilecektir. EN GÜZEL SİTE BAHÇE; 1.'LİK 500,00-TL. ve yeşil flama 2.'LİK 350,00-TL. 3.'LÜK 200,00-TL. Ödülleri verilecektir. Ayrıca; Tüm katılımcılara teşekkür belgesi verilecektir.

10. Yarışma Süresi ve Takvimi Başvuru Tarihleri 18 Mayıs 2015 /19 Haziran 2015 Değerlendirme Tarihi 25 Haziran 20145/ 26 Haziran 2015 Ödül töreni 3 Temmuz 2015 Deniz Festivalinde verilecektir.

11. Değerlendirme Ölçütleri Yarışmacılar tarafından başvuru sırasında verilen fotoğraflar üzerinden jüri tarafından bir ön eleme yapılacaktır. Her jüri üyesinin ön elemeyi geçen bahçelerde yerinde yapacakları gözlemler ve değerlendirmeler sonunda 5’lik sistem üzerinden vereceği puanlar toplanacaktır. Değerlendirme ölçütleri Ek-2 de verilen Değerlendirme Tablosunda açıklandığı üzeredir. Ödüllendirme bu puanların en yüksekten en küçüğe doğru sıralanması sonucunda çıkacak dizilime göre yapılacaktır. Daha önceki yıllarda yapılan yarışmalara katılıp, ödül alan yarışmacılar değerlendirmeye alınmayacaktır.

12. Teslim Edilecek Görsel Ve Yazılı Dokümanlar Yarışmacılar aşağıda istenecek belgeleri bir dosya haline getirip, üzerine isim soy isim ve adresleri ile iletişim bilgilerini yazacakları zarf içerisinde yukarıda belirtilen başvuru tarihlerinde mesai saatleri içerisinde Güzelbahçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne elden bırakacaklardır. · Ek 1 Katılım Başvuru Formu · Bahçe sahibi tarafından bahçesi hakkındaki görüşlerini ve düşüncelerini paylaşacağı, bahçenin oluşum süreci hakkında kısaca bilgilerin verilebileceği, A4 boyutunda tek sayfalık bir metin.

13. Yarışmanın Adı Yarışmanın adı, “Güzelbahçe Belediyesi En Güzel Bahçe 2015” şeklindedir.

14. Yarışma Sonucunun İlanı Yarışma sonucu jüri tarafından yapılacak son değerlendirmeleri takiben daha sonra düzenlenecek organizasyonda kazanan yarışmacılar açıklanacaktır.

15. Yarışmanın Yayın Hakları Yarışmaya katılacak ve kazanan bahçelere ait idareye verilen fotoğrafların, Belediye yayınlarında ve afişlerinde kullanılmasını kabul etmiş sayılır. Yarışmanın her türlü yayın ve reklam hakkı Güzelbahçe Belediyesi’ne aittir. 16. İletişim Bilgileri Yarışmayla ilgili tüm yazışmaların ve başvuruların yapılacağı idare Güzelbahçe Belediyesi’dir. İlgili müdürlük ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’dür. Güzelbahçe Belediyesi Güzelbahçe İzmir Tel 0 232 234 20 20 Faks 0 232 234 20 01 e-mail [email protected]

17. Ekler · Ek 1 Katılımcı Başvuru Formu · Ek 2 Değerlendirme Formu Yeşil Flama Nedir? ‘’Yeşil Flama’’, Mavi Bayrak olgusu örnek alınarak, Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenen Güzelbahçe Belediyesi En Güzel Bahçe Yarışması 2015’i kazanan katılımcının bahçesinde 1 yıl süre ile kalacak ve bu bahçeyi onore edecek olan bayraktır. ‘’Yeşil Flama’’ ile ilgili gerekli her türlü gereksinimler Güzelbahçe Belediyesi’nce karşılanacaktır.




Kaynak: Güzelbahçe Belediyesi

Editör: [email protected]

Bu haber 3686 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI