Bugun...
Reklam
Reklam


Dünya Mirası Bergama!
Japonya Teikyo Heisei Üniversitesi'nden Doç. Dr. Tomoko Kano ve Tayvan Yuan Ze Üniversitesi'nden Yrd. Doç .Wan-Wen Huang, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti.

Dünya Mirası Bergama!
+ -

AKADEMİSYENLERİN KONUSU DÜNYA MİRASI BERGAMA  

Son 3 yıldır Bergama hakkında düzenli olarak akademik makaleler yayınlayan Japonya Teikyo Heisei Üniversitesi'nden Doç. Dr. Tomoko Kano ve Tayvan Yuan Ze Üniversitesi'nden Yrd. Doç .Wan-Wen Huang, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti.

Her geçen gün ilginin daha da arttığı UNESCO Dünya Mirası Bergama hakkında öğretim görevlilerine bilgi veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama’nın tarihi dokuları ve gerçekleştirilecek projeler konusunda da düşüncelerini paylaştı. Ortak gerçekleştirilebilecek projeler konusunda fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Bergama konusundaki izlenimlerini ve düşüncelerini Başkan Mehmet Gönenç ile paylaşan Tomoko Kano ve Wan-Wen Huang tarihi zenginliği ve kültürel dokusu ile Bergama’yı herkesin görmesi gerektiğini ve burada araştırma yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Ayrıca Doç Dr Tomoko Kano ve Yar Doç Wan-Wen Huang bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde üçüncüsü düzenlenen İpek Yolu Boyunca Mimari ve Kültürel Etkileşimler konferansında Bergama'nın tarihi mahallelerini ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde gezilmesi ve algılanması için önerilerini içeren bir poster sunacaklar.

Doç Dr Tomoko Kano ve Yar Doç Wan-Wen Huang bu sene başında Yunanistan'da Atina Eğitim Araştıma Enstitüsü tarafından düzenlenen bir konferansta da Bergama'da Çevrenin Sürdürülebilir Gelişimi, Tarihi Alanlar ve Toplum adında yayınladıkları makaleleri bulunuyor.

Özellikle UNESCO süreci ile Bergama’nın dünyanın farklı yerlerinden araştırmacılar için ilgi odağı olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu ilginin Bergama’nın tanınmasında da etkili olacağını ve Bergama’nın araştırılmasından ve öğrenilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Her iki akademisyen de gelecek sene öğrenci grupları ile Bergama’ya gelerek Bergama’nın tarihi kültürel yapısı ve turizm konusunda yeni çalışmalara başlayacaklar.

 



Bu haber 3199 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI