Bugun...
Reklam
Reklam


Cimnastik Fiziki ve Ruhsal gelişimi Sağlar
Aileler son yıllarda spor konusunda çocukları için daha bilinçli hareket etmeye başladı.

Cimnastik Fiziki ve Ruhsal gelişimi Sağlar
+ -

Cimnastik Fiziki ve Ruhsal gelişimi Sağlar

Aileler son yıllarda spor konusunda çocukları için daha bilinçli hareket etmeye başladı. Spor dallarında cimnastik sporu hakkında antrenör İndira ACAR’dan bilgi aldık.

İndira ACAR kimdir?

Rus dili edebiyatı mezunuyum. Rusya’da eğitim gördüm. Ergenlik ve ergenlik dönemi öncesi çocukların psikoloji eğitimini aldım. Altı senedir Türkiye’de yaşıyorum. Eşim Cemal ACAR ile birlikte spor antrenörlüğü yapıyorum.

Cimnastik sporuna başlama yaşı kaç olmalıdır?

Bir çocuk minimum üç yaşında cimnastik sporuna başlayabilir. Yalnız bu başlangıç yaşı, çocuğun komut almasına, ailenin yetiştirme tarzına, karakter özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.  Cimnastik hem kız hem erkek çocuklarına hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı üç yaş olduğu için tüm sporların öncesinde yer alabilen, tüm çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Cimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo, vücut kas kitlelerini denegelemelerini sağlar. Cimnastik denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz/sinir-kas koordinasyonu  kontrol ve bedenini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteniği kazandırır.

Cimnastik sporunun faydaları nelerdir?

Kas, kemik yapısını kuvvetlendirir, sinir-kas koordinasyonunu  mükemmel seviyeye ulaştırır, daha sosyal dışa dönük bireyler yetiştirir. Duruş bozukluğu olan çocuklarda düzelme, denge sorunu yaşayanları olumlu yönde ilerleme sağlar. İletişim kuramayan çocuklar sosyalleşme, yaşıtları arasında daha aktif ve girişken olabilmekte, yaşıtlarına oranla her alanda daha fazla başarı elde edebilme, daha olgun ve sorumluluk sahibi olabilmelerine yardımcı olmaktadır.




Kaynak: akad haber

Editör: nurten öğüt

Bu haber 2329 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI