Bugun...
Reklam
Reklam


Çeşme'deki 19 Mayıs kutlamasına "komşu" ziyareti
Çeşme'de düzenlenen 19 Mayıs törenlerine, Çeşme Belediyesi'nin misafiri olarak ilçeye gelen Yunanlar da katıldı; Atatürk'e benzerliği ile tanınan sinema sanatçısıyla da fotoğraf çekildi

Çeşme'deki 19 Mayıs kutlamasına "komşu" ziyareti
+ -

Çeşme'deki 19 Mayıs kutlamasına "komşu" ziyareti

Çeşme'de düzenlenen 19 Mayıs törenlerine, Çeşme Belediyesi'nin misafiri olarak ilçeye gelen Yunanlar da katıldı; Atatürk'e benzerliği ile tanınan sinema sanatçısıyla da fotoğraf çekildi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme'de coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda İstiklal Marşı ve çelenk sunumuyla başlayan program, Alaçatı Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi'nde devam etti. Kutlamaya, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, meclis üyeleri, siyasi parti ilçe örgüt ve teşkilatları ile eğitimciler, öğrenciler ve yaklaşık 2 bin kadar ilçe sakini katıldı.

Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlik sade bir tören olarak gerçekleşirken

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi'ndeki etkinlikte tam anlamıyla coşku hakimdi. Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle lise yönetimi ve okul aile birliği tarafından organizasyonu yapılan etkinlikte, öğrencilerin step ve jimnastik gösterileri nefes keserken, halk oyunları ekibinin gösterisi de büyük alkış aldı. Törene, Atatürk'e benzerliğiyle tanınan ise sinema sanatçısı Göksal Kaya da katıldı. Kaya, Gençliğe Hitabe'yi; öğrenciler ise 'Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okudu. Kaya ile fotoğraf çektiren öğrencilerden bazıları duygu dolu anlar yaşadı.

Sakız'dan misafir geldi

Çeşme'deki 19 Mayıs törenlerinin en büyük sürprizi ise 'komşu'dan, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan gelen misafirler oldu. Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde Çeşme Belediyespor'la "dostluk maçı" yapmayan gelen IONES XIOY Basketbol Takımı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine katıldı. Mikrofondan "Hoş geldiniz" anonsu ile karşılanan Sakız ekibi, gösterileri izledi. Barış mesajı veren, iki toplumun ortak bir geçmişi olduğunu vurgulayan IONES XIOY Başkanı Karantzanos Takis, "19 Mayıs ve Atatürk'ün Türkiye için ne anlamını biliyorum. Burada olmaktan mutluyum" diye konuştu. Takis ve IONES XIOY teknik ekibi Atatürk'e benzeyen Göksal Kaya ile de fotoğraf çekildi.

Gençlerimizle yükseleceğiz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gerçekleşen bu ziyaretin hem günün anlamı hem de iki ülkenin de geleceği olan gençlerin ilişkilerinin gelişmesi adına büyük önem arz ettiğini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 19 Mayıs'ın sadece bir tarih olmanın ötesinde, Türk kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olduğunu kaydetti. Atatürk'ün, "Tüm ümidim gençliktedir" lafını hatırlatan Başkan Dalgıç, "Bu ülke daha güzel günlere, cumhuriyetimizin bekçisi, gençlerin ellerinde ve omuzlarında ulaşacaktır" diye konuştu.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan /[email protected]

Bu haber 2940 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI