Bugun...
Reklam
Reklam


Başkan ŞAHİN; “Siyasilerin yapamadığını MEBGEM başardı”
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına 2011 yılında kurulan Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kurs Merkezi (MEBGEM)’nin 2014-2015 eğitim öğretim dönemi yılsonu etkinliği, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Başkan ŞAHİN; “Siyasilerin yapamadığını MEBGEM başardı”
+ -

Başkan ŞAHİN; “Siyasilerin yapamadığını MEBGEM başardı”

 

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına 2011 yılında kurulan Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kurs Merkezi (MEBGEM)’nin 2014-2015 eğitim öğretim dönemi yılsonu etkinliği, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl 33 eğitimci kadrosuyla 1143 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağlayan MEBGEM’in Menemen’de birliği, beraberliği, kardeşliği artırdığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Siyasilerin yapamadığı barış sürecini Menemen’de, MEBGEM sayesinde başardık” dedi.

 

Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kurs Merkezi’nin 5. Dönem mezuniyet törenine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri, Muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin hazırladığı tiyatro ve pandomim gösterileriyle renklenen etkinlikte, Grup Haziran’ın türkülerinin ardından öğrenci korosunun sunduğu müzik şöleni, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

 

Başkan Şahin; “Siyasilerin yapamadığını MEBGEM başardı”

MEBGEM’in 2011 yılında, doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Asarlık bölgesinde faaliyetlerine başladığında, 14 öğrencinin ilçe merkezinden kayıt yaptırdığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Ne işim var benim Asarlık’ta’ki dershanede’ diyen bir anlayış vardı. Bu son derece kötü bir anlayış. Bu anlayış git gide yıkıldı ve bugün bildiğim kadarıyla yüzde 60’ı merkezden, yüzde 40’ı Asarlık bölgesinde oturan vatandaşlarımızın ailelerin çocukları bu dershanede eğitim ve öğretimlerini almaya çalışıyorlar” dedi.

Siyasilerin yapamadığı barış sürecini Menemen’de, MEBGEM sayesinde başardıklarına vurgu yapan Başkan ŞAHİN; “Bundan daha güzel mutluluk olur mu? Birliği, kardeşliği, beraberliği, dirliği başarmışız. Vatanımızda bir, toprağımız da bir, Kürdümüz de bir, Türkümüz de bir, Alevisi de bir, Sünnisi de bir, biz bunu başarmışız. Beni en çok mutlu eden de bu. Birlik, beraberlik, kardeşlik hiçbir zaman parayla alınacak bir şey değil. Bizim tek amacımız bu. Ben bir siyasi partinin mensubuyum. Ama biz dershanemize bir günden bir güne zerre kadar, toplu iğne deliği kadar siyaset sokmadık” dedi.

 

       

 

Aile bütçelerine önemli katkıda bulunuluyor…

Bugün dershanelerin 2500 ile 3000 TL arasında fiyatlarla eğitim verdiğini, bunun çok ciddi bir para olduğunu ifade eden Başkan Şahin; “Aynı ailede, dershaneye gitmesi gereken 2-3 çocuğu olan aileler var. Bu da 5000-6000TL para yapıyor. Hali vakti yerinde olan bile bu parayı verirken canı yanıyor. Bu parayı veremeyen ailelerin çok olduğu bir yerleşkede yaşıyoruz. Özellikle Asarlık bölgemizde yaşayan ailelerimizin ekonomik durumunu çok çok iyi biliyoruz. Zor şartlar altında ailelerini geçindirirken, böyle bir ücreti vermek kolay bir şey değil. Ekonomik açıdan bu çok önemli. Ama bundan daha önemlisi bence sosyal belediyecilik. Burada; birliğin, kardeşliğin, beraberliğin paradan daha önemli olduğunu fark ediyoruz” diyerek, hafta sonu yapılacak olan LYS sınavında tüm öğrencilere başarılar diledi.

 

“MEBGEM’in varlığı bizim için büyük şans…”

MEBGEM öğrencilerinin her geçen yıl artan başarılarıyla gurur duyduğunu ifade eden MEBGEM Müdürü Metin Yaşatürk; tüm öğrencilerini ve büyük bir özveriyle onlara eğitim hizmeti sunan öğretmenlerini tebrik ederek, bu fırsatı yaratan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e de teşekkürlerini iletti.

 

MEBGEM öğrenci velileri adına törende konuşan Serap Alkış ise, çocukların sınavlara hazırlanabilmesi için okula gitmenin yanında dershaneye de gitmek zorunda kaldıklarını söyleyerek; “Bu zorlu yolculukta bizlere, onlara bu fırsatı sunma görevi düşüyor. Fakat öğrencilerimizi bu şartlarda dershaneye göndermek, veliler olarak ekonomik anlamda bizleri zorlamaktadır. Çocuklarımızı veliler olarak dershaneye gönderememenin üzüntüsünü yaşarken, özel dershaneden hiç farkı olmayan, aksine sınırsız olanaklar sunan kurs merkezimizin varlığı bizim için büyük şans olmuştur. Öğrencileriyle kendi çocukları, kendi kardeşleri gibi ilgilenen değerli öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. En önemlisi de böyle bir hizmeti hayata geçiren bize sunan, çocuklarımızı ve bizi mağdur etmeyen değerli Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.




Editör: [email protected]

Bu haber 1509 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI